Afslibning

Hvad er afslibning? Afslibning er ikke blot en slibning af trægulve! For når et trægulv afslibes, så gennemføres der et antal afslibninger afhængig af gulvets beskaffenhed. Til gulvafslibning bruges sandpapir som efterhånden som gulvet afslibes fjerner mere og mere af den gamle overfladebehandling. Der startes med en grov sandpapir hvor gulvet afslibes diagonalt. Herefter afslibes på langs med finere og finere sandpapir, indtil finishen er helt i orden.

Afslibning af gulve pris?

Afslibning af trægulv. Her på billedet ses et trægulv med en gulvsliber, - en gulvslibemaskine som sliber den gamle gule lak væk. Prisen på gulvafslibning  kan svinge fra egn til egn. Afslibning af gulve København er normalt dyrere end afslibning af gulve Odense. Det har noget med markedet at gøre og ofte også årstiden. Indenfor gulvbranchen er der højsæson og lavsæson ligesom inden for alle andre håndværk, og det tilpasser priserne sig normalt efter.

Hvordan udføres afslibningerne?

Alle afslibninger udføres ud fra en vurdering af dit gulv. Normalt vil gulvmanden foretage et gulvtjek, – en såkaldt gulvvurdering, for at vide om træet i det hele tages kan afslibes.

Afslibning af terrasse med en håndholdt kantsliber. Også gulvafslibning og behandling med lakering, ludbehandling, oliebehandling i arhus, odense og københavnTrænger dine gulve til en opfriskning af den gamle overflade? Giver vi gerne en vurdering af dine trægulve. Afslibningerne udføres af vore dygtige gulvslibere og gulvmænd som er fagfolk med mange års erfaring indenfor gulvbranchen. Ved hjælp af en dygtig og professionel gulvfagmand, kan afslibninger give et sådant pist, at det kan blive næsten som ny igen.

Afslibning er erfaringens kunst

Gulvafslibning kan ikke udføres tilfredsstillende uden den fornødne erfaring. Trægulve er sjældent helt lige, og derfor kræver det års erfaring at afslibe, så der afslibes nede i dale og fordybninger.  Som nævnt er en afslibning ikke ensbetydende med en gulvafslibning, men kan udføres på alle vandrette flader af træ, herunder:

  • Dørtrin
  • Trapper
  • Køkkenbordplader
  • Vindueskarme af træ
  • Trappetrin
  • Bordplader

samt en række andre emner af træ. Gulvsliber og gulvslibemaskiner er meget tunge og kan derfor kun afslibe vandrette plane træflader. Mange kunder ønsker afslibning af karme, paneler, gelænder, gerichter og sidestykker, men det kan vi desværre ikke. På grund af gulvslibemaskinens vægt kan afslibning af lodrette flader ikke lade sig gøre for os.

Gør-det-selv gulvafslibning frarådes

Afslibning af gamle trægulve. Her på billedet ses en valsesliber som ved hjælp af sandpapir afsliber gulvoverfladenEn del kunder lejer selv udstyr til slibning af hjemmets trægulve, men det bliver ofte en del dyrere i sandpapir end beregnet, og de gulvslibemaskiner kan lejes er ofte helt uegnede til gulvafslibning. De ses imidlertid ofte at såkaldte ‘professionelle’ gulvfirmaer undlader at afslibe trægulvet tilstrækkeligt, ved simpelthen at undlade de mellemliggende afslibninger. Dette kan ikke umiddelbart ses, men kan få gamle ridser fra afslibning til at dukke frem igen ved efterbehandling og der efterlades en ru overflade.

Få gode erfaringer med gulvafslibning

Dit trægulv kan blive som nyt med en guvlafslibning. Ja, selv et rigtig gammelt og håbløst trægulv kan som reges friskes op til det ukendelige og oprindelige. Der er næsten ingen begrænsninger. Vi har mange års erfaring med afslibning af trægulve. Så kontakt os gerne for en uforpligtende snak. Så er du godt på vej.