Olie

Olie og oliebehandling af trægulve

Oliebehandling af trægulve er en rigtig god måde at overflade trægulve. Der benyttes en hærdende olie tilsat for eksempel terpentin, harpiks eller måske farvepigment. Olie og oliebehandlingen træner ned i træets porrer og hærder op her. Det giver en rengøringsvenlig og smudsafvisende overfalde som vil fremstå tørt og rustikt. En gulvolie kan dog poleres op og derved fremstå blank.

Olie har flere varianter

Der findes forskellige typer af gulvolie – hvid olie og naturolie. Den hvide gulvolie giver et smukt og lyst trægulv, idet den indeholder hvidpigment. Gulvbehandlinger med hvidpigment fårs også som hvid lud og hvid lak. Naturolien fremhæver træets naturlige udseende hvor åretegninger og strukturer får et markant udseende. Her får trægulvet en dyb, varm lød og generelt vil fremstå mørkere. Et nyafslebet trægulve skal afslibes på en sådan måde, at årerne står åbne så træet kan absorbere gulvolien.

Smukt trægulv med gulvolie

Olie giver trægulve en behagelig overflade at røre ved og gå på. Der kan vælges mellem en hvid olie eller natur olie, alt afhængig om man ønsker et lyst og hvid gulv eller et naturligt træ udseende. Hvid olie giver gulvet det eftertragtede lyse og hvidlige look som mange godt kan lide, hvorimod naturolie giver gulvet en smuk ‘honninagtig’ farve.