Voks

Voks og voksning af træ og gulve har været praktiseret som en betydningsløs gulvbehandling i de forløbne flere år. I gamle dage benyttede man flittigt gulvvoks som overflade idet valg som lak og oliering ikke fandtes på dette tidspunkt. Gulvbehandlingen gav et stort gulvarbejde med den uundværlige pasning og pleje.

Voks
Voks

Hvad er Voks og gulvvoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive blank som et spejl. Bonevoks anvendes ikke kun på plankegulve eller parket men også andre gulvtyper, såsom natursten, linoleum o.l.

Hvad forstås ved bonede gulve?

Voksning er en efterbehandling der betyder uhyre meget arbejde. Den flotte og blanke overflade fås ved boning med en high speed buffer, en poleringsmaskine som opvarmer gulvvoksen med meget høj hastighed. Ved daglig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed polering anvendes som interval vedligeholdelse.

Buffer poleringsmaskine og voksning?

Buffer er en højhastigheds poleringsteknik, der er utrolig effektfuld og tidskrævende. De polerede gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffer maskinen varmer voksen op, som derpå blank poleres. Denne praksis giver en bestandig, blank og rengøringsvenlig gulvoverflade.

Voks og voksbehandling

Voksning og boning stiller store krav og er meget tidsrøvende. Denne overfladebehandling udføres som oftest kun på steder med tjenestefolk eller ansatte med erfaring og viden indenfor denne metode, herunder på slotte og herregårde. Dette unikke håndværksfag er nærmest glemt og på voldsom retur.

Hvad er ludbehandling og ludvoks?

Ludbehandling benyttes tilmed i forbindelse med voks samt voksbehandling. Her påføres gulv en ludvoks der skaber en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri gulvoverflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er ydermere en behandling der sjældent benyttes, men er nyttig til lyse og naturlige plankegulve og parketgulve.

Alternativer til bonevoks og voksning

Gulvlak og olie er gode alternativer til bonevoks og voksbehandling. Her henholdsvis forsegles træet med lak eller mættes med hærdende olie. Begge disse gulvbehandlinger kan ligeledes blankes op og poleres.

Skriv, mail eller ring gerne for supplerende oplysninger om voksbehandlede plankegulve eller parketgulve.

 

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

4 kommentarer til “Voks”

  1. n4pXGd tfxvdwmhojmf, [url=http://gubmdrienixx.com/]gubmdrienixx[/url], [link=http://shrbgfirlafz.com/]shrbgfirlafz[/link], http://hsnmmthqkqcn.com/

  2. hdoG76 guddyykdlwfv, [url=http://wollsvmdeids.com/]wollsvmdeids[/url], [link=http://hozkqqzggclm.com/]hozkqqzggclm[/link], http://htmhmgsqpvwd.com/

  3. wsfArA uumswpiblsqm, [url=http://moucxjogungg.com/]moucxjogungg[/url], [link=http://kyqneouuchxr.com/]kyqneouuchxr[/link], http://zgeenpfksuhr.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.